ГоловнаПолітика

Зеленський і Гончарук прийшли на зустріч зі співробітниками Нацбанку

Нарада стосувалася питань фінансово-економічного розвитку.

Зеленський і Гончарук прийшли на зустріч зі співробітниками Нацбанку
Фото: Яков Смолий\твиттер

У Національному банку України відбуласяя нарада за участю Президента Володимира Зеленського, прем'єра Олексія Гончарука і команди міністерств фінансів і розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Про це у твітері повідомив глава НБУ Яків Смолій.

"Безпрецедентна зустріч почалася зі спілкування з працівниками НБУ і продовжилася у формі спільної наради з питань фінансово-економічного розвитку", - зазначив Смолій.

Зеленський під час свого візиту сказав, що "Національний банк був, є і буде незалежним", повідомила пресслужба НБУ.

Зі свого боку Смолій запевнив у готовності НБУ зробити усе від нього залежне для стійкого економічного зростання.

"Ми відповідаємо за створення надійного фундаменту для стійкого економічного зростання. Ми вже багато зробили для цього - ліквідували інфляцію, відновили макроекономічну стабільність, лібералізували рух капіталу, оздоровили банківський сектор, створили умови для заощадження коштів і головне - відновлення кредитування. І у нас є бачення, що робити далі. Зараз ми працюємо спільно з фінансовими регуляторами і учасниками ринку над Стратегією розвитку фінсектору до 2025 року, яка стане орієнтиром для нашого співробітництва зі здійснення реформ у майбутньому", - сказав Смолій.

Нагадаємо,сьогодні, 1 жовтня з обігу вийшли монети номіналами 1, 2 і 5 копійок. Їх потрібно буде обміняти у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль) протягом наступних трьох років до кінця вересня 2022 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram