ГоловнаПолітика

Данилюк пояснив свою відставку "підкилимними іграми деяких персонажів"

Колишній секретар РНБО не виключає, що продовжить допомагати Зеленському.

Данилюк пояснив свою відставку "підкилимними іграми деяких персонажів"
Секретарь СНБО Александр Данилюк
Фото: rnbo.gov.ua

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявив, що вирішив піти з посади, оскільки не хоче брати участь у "підкилимних іграх деяких персонажів".

Про це він сказав у коментарі "Гордону".

"Звільнення з посади секретаря РНБО - моя ініціатива. Це було свідоме рішення, засноване на тому, що відбувається і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі. Я запропонував Президенту кілька варіантів, щоб виправити ситуацію, але до єдиної позиції ми не дійшли. Хоча відносини у нас залишилися конструктивні. Не виключаю, що буду допомагати йому, консультуватиму. Зрештою, я підтримував його від самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху. Зараз визначатимуся, чим займатися далі. Надходять пропозиції, як правило, пов'язані з бізнесом. Щоправда, вони переважно з інших країн, а мені цікаво попрацювати в Україні. Думаю, це буде незалежна платформа. На даному етапі, мені здається, так буде правильно", - зазначив Данилюк.

Він підкреслив, що у багатьох людей, які прийшли до влади, недостатній рівень професіоналізму.

"Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді різні люди - є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли говорять "влада", я відразу їх розділяю. У всіх різний рівень досвіду. У багатьох, хто прийшов, не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик. Я сподіваюся, що будуть зроблені висновки і Президент проведе коригування. Незважаючи на те, що його тягнуть в інший бік. Інакше будуть проблеми. Від його команди багато чого очікують. І якщо ці великі очікування не реалізуються, усі отримають серйозну психологічну травму. І не тільки. Час дуже цінний. Зараз важливий період - інші країни відвертаються від України, займаючись своїми проблемами", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, 27 вересня Олександр Данилюк подав у відставку з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України, 30 вересня Президент Володимир Зеленський її задовольнив. За неофіційною інформацією, причиною для звільнення став конфлікт з главою Офісу Президента Андрієм Богданом, який намагався впливати на рішення РНБО.

Данилюк обіймав посаду секретаря РНБО з кінця травня 2019 року.

У 2016-2018 роках він був міністром фінансів і звільнився через ситуацію у Державній фіскальній службі, якою керував тоді "напівлегітимний і повністю керований" Гройсманом, за словами Данилюка, Мирослав Продан. Перед своєю відставкою з посади Данилюк виступив у Верховній Раді з розгромною промовою, у якій він звинуватив державні органи у корупції і круговій поруці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram