ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" заявили про відтермінування місцевих виборів у Києві

"Якщо говорити про 8 грудня, то, очевидно, ми вже не встигаємо".

У "Слузі народу" заявили про відтермінування місцевих виборів у Києві
Фото: Макс Левин

Один з лідерів фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив про малоймовірність виборів у Києві 8 грудня.

"Якщо говорити про 8 грудня, то, очевидно, ми вже не встигаємо. Тим більше, що [профільний парламентський] комітет, швидше за все, рекомендуватиме до першого читання проект №2143-3, у якому дата виборів не визначена взагалі. Таким чином, оголошувати вибори потрібно буде окремою процедурою, що у короткі терміни малоймовірно", - цитує Корнієнка агентство "Інтерфакс-Україна".

Закон про місцеві вибори відводить на виборчий процес 60 днів, з чого випливає, що парламенту потрібно до 8 жовтня ухвалити рішення про проведення виборів, а Центральній виборчій комісії - негайно їх оголосити. Склад ЦВК ще не сформовано.

Відповідаючи на питання, чи можуть вибори у Києві відбутися одночасно з місцевими виборами по всій Україні навесні, Корнієнко заявив: "Є така ймовірність".

За його словами, у "Слузі народу" розглядають проєкт нової редакції закону про столицю України №2143-3 як базовий. До нього увійдуть положення законопроєкту №2143, який внесли у середині вересня.

Цей законпороєкт пропонував законодавчо закріпити функціонування районних рад у Києві, скоротити максимальну кількість депутатів місцевих рад до 84 осіб і уповноважити голову Київської міської адміністрації опротестовувати акти місцевого самоврядування столиці.

Нагадаємо, що нова редакція закону про столицю відкриє шлях до дострокових виборів у Києві і обрання пропрезидентської Київради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram