ГоловнаПолітика

Апеляційний суд зберіг запобіжний захід Дмитру Колєснікову у вигляді особистої поруки

Перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна, Колєсніков сприяв відчуженню нерухомості у Дніпрі.

Апеляційний суд зберіг запобіжний захід Дмитру Колєснікову у вигляді особистої поруки

Сьогодні, 1 жовтня, Дніпровський апеляційний суд залишив без змін рішення Жовтневого районного суду від 16 вересня 2019 року, яким ексголові Агентства держмайна Дмитру Колєснікову обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Про це повідомляє пресцентр Дніпровського районного суду.

Органи досудового слідства підозрюють ексчиновника у кримінальному правопорушенні, за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

У матеріалах досудового слідства зазначено, що, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна, Колєсніков сприяв відчуженню кількох об'єктів нерухомості у Дніпрі: виробничого і лабораторно-побутового корпусу, які перебували на балансі Трубного інституту ім. Я. Ю. Осади по вул. Писаржевського, 1-а площею майже 7 тис. кв. м.

Він підписав документи, за допомогою яких ці приміщення були вилучені з переліку майна цього підприємства, а обладнання, що знаходилося там, було списано.

"Збиток державі від протиправної діяльності колишнього голови Агентства держмайна оцінюють у розмірі 16 701,382 грн", - сказано в повідомленні суду.

Нагадаємо, 16 вересня Жовтневий суд Дніпра обрав запобіжний захід і відпустив на поруки колишніх депутатів ВР Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова, незважаючи на те, що прокуратура просила взяти їх під арешт.

6 вересня Колєснікова повідомили про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram