ГоловнаПолітика

Саакашвілі зібрався до Грузії, щоб "допомогти народу розібратися з олігархом"

Зараз він перебуває в Одесі і "активно" займається "місцевою проблематикою".

Саакашвілі зібрався до Грузії, щоб "допомогти народу розібратися з олігархом"
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Колишній президент Грузії, ексголова Одеської облдержадміністрації, лідер української партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі анонсував своє повернення у Грузію до проведення там парламентських виборів у 2020 році.

Про це Саакашілі повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

"Наступного року в Грузії за графіком мають відбутися парламентські вибори. І, незважаючи на загрозу арешту і не тільки арешту з боку проросійського режиму олігарха Іванішвілі (засновник правлячої партії "Грузинська мрія", мільярдер Бідзіна Іванішвілі, який на виборах президента підтримав переможницю Саломе Зурабішвілі, - ред.), але і з боку Лаврова (глава МЗС РФ, - ред.), який два дні тому зажадав припинити мою активність в Грузії, я обов'язково повернуся туди до виборів і допоможу народу розібратися з олігархом", - написав він у facebook.

За словами Саакашвілі, зараз він перебуває в Одесі і "активно" займається "місцевою проблематикою".

Нагадаємо, Саакашвілі був президентом Грузії з 2004-го по 2013 рік. У червні 2018 року його заочно засудили до шести років в'язниці у справі про побиття депутата парламенту країни Валерія Гелашвілі в 2005 році. Крім того, він є фігурантом ще кількох кримінальних справ.

У травні 2015 року Саакашвілі отримав українське громадянство , а в липні 2017-го втратив його. Тодішній президент України Петро Порошенко видав відповідний указ через дані, які політик приховав під час отримання українського паспорта, зокрема не згадав, що в Грузії проти нього відкрито кримінальні справи.

У лютому 2018 року Саакашвілі видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни. 28 травня 2019 року президент України Володимир Зеленський повернув ексголові Одеської ОДА українське громадянство.

29 травня Саакашвілі прилетів в Україну після того, як Володимир Зеленський повернув йому українське громадянство.

Наприкінці червня ЦВК за рішенням суду допустила партію Саакашвілі на вибори. Від "Руху нових сил" балотувалися 97 осіб.

Перед виборами в Раду Саакашвілі закликав прихильників віддати голоси за "Слугу народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram