ГоловнаПолітика

"Слуга народу" проведе з'їзд наприкінці жовтня

Серед запланованих питань - зміна голови партії.

"Слуга народу" проведе з'їзд наприкінці жовтня
Фото: Аня Стешенко

Партія "Слуга народу" наприкінці жовтня збереться на з'їзд.

Про це повідомив перший заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Олександр Корнієнко.

"Наприкінці жовтня буде з'їзд", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Серед запланованих питань - зміна голови партії.

"Накопичилися питання різні, які треба терміново провести. Є юридичні питання. У нас є заява глави партії про те, що він хоче скласти повноваження. Таку заяву може прийняти тільки з'їзд партії", - розповів політик.

Крім того, за словами Корнієнка, планують удосконалити статут партії.

Партія "Слуга народу" була зареєстрована 31 березня 2018 року. До її керівного складу, зокрема, входили автори "Студії Квартал-95" Вадим Переверзєв і Роман Маров.

Нагадаємо, згідно з системою YouControl, раніше "Політична партія "Слуга народу" мала назву "Політична партія "Партія Рішучих змін".

На момент перейменування партії в 2017 році її очолював Іван Баканов, який з 2013 року був керівником і юристом ТОВ "Квартал 95", засновником і керівником якого був Володимир Зеленський.

21 січня 2019 року партія "Слуга народу" висунула Володимира Зеленського кандидатом у президенти.

Після інавгурації 20 травня 2019 року Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради і проведення дострокових парламентських виборів, в яких "Слуга Народу" взяла участь. Партія отримала за партійним списком 43% голосів (124 місця) і ще 130 місць в одномандатних округах, разом 254 місця з 450 місць у Верховній Раді.

22 травня Руслан Стефанчук в інтерв'ю LB.ua заявив, що в основі ідеології партії "Слуга народу" лежить ідеологія лібертаріанства. Однак через кілька тижнів глава партії Дмитро Разумков в інтерв'ю заявив, що шляхом лібертаріанства партія піти не може, оскільки воно спрямоване на фактично повне усунення держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram