ГоловнаПолітика

НАЗК знайшло недоліки в деклараціях Данилюка, нардепа Шевченка і судді Молибога

Сума недостовірних відомостей у деклараціях Данилюка за 2015-2016 рр. становить понад 1,6 млн грн у кожній.

НАЗК знайшло недоліки в деклараціях Данилюка, нардепа Шевченка і судді Молибога
Фото: liga.net

Нацагентство із запобігання корупції виявило ознаки декларування недостовірної інформації в деклараціях нардепа Віктора Шевченка, секретаря РНБО Олександра Данилюка та судді Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молибога. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Олександр Данилюк, подаючи декларації за 2015-й і 2016 роки, вказав недостовірні дані про житловий будинок і земельну ділянку, які належать йому і його дружині на праві спільної власності. Сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2015-2016 рр. становить понад 1,6 млн грн у кожній.

За результатами перевірки декларації Віктора Шевченка за 2017 рік встановлено, що депутат не вказав відомості про автомобіль, який належить йому на праві користування, наявність у нього і дружини корпоративних прав, а також доходи, отримані дружиною. Загалом порушень виявлено на суму майже 480 тис. гривень.

Геннадій Молибог не вказав у декларації дві земельні ділянки, що належать йому на праві власності, і автомобіль, який був у нього в користуванні. Крім того, суддя вказав недостовірні відомості про квартиру та легковий автомобіль, про дохід дружини від занять підприємницькою діяльністю. Подаючи декларацію за 2016 рік, суддя вже вказав інформацію про земельні ділянки, але відомостей про автомобіль, який був у нього в користуванні, - немає. Загальна сума встановлених недостовірних даних у декларації судді за 2015 рік становить понад 1,6 млн грн, а за 2016-й - понад 560 тис. грн.

Інформацію про недостовірні відомості в деклараціях чиновників буде передано в НАБУ.

Нагадаємо, 11 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський законопроєкт про перезавантаження НАЗК. За нього проголосували 283 депутати. Зазначалося, що за час, який минув з моменту створення цього агентства, воно так і не змогло показати ефективну діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram