ГоловнаПолітика

Україна і Британія обговорили співпрацю після Brexit

Українська сторона відзначила загальне розуміння амбітності нової двосторонньої угоди.

Україна і Британія обговорили співпрацю після Brexit
Фото: МИД\ФБ

Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар зустрівся з головним переговорником Департаменту економічної дипломатії МЗС Великобританії з країнами Східної Європи і Центральної Азії Сарою Крофт. Про це повідомило Міністерство закордонних справ на фейсбуці.

"На порядку денному - укладання нової угоди між Україною та Великою Британією, яка після Brexit замінить для наших країн угоду про асоціацію", - йдеться у повідомленні.

У МЗС також зазначили загальне розуміння амбітності цієї двосторонньої угоди, яка відповідатиме високому рівню відносин між Україною і Великобританією.

Нагадаємо, уряд Великобританії звернувся до королеви Єлизавети II з проханням прихзупинити роботу парламента і вона задовольнила це прохання.

24 вересня Верховний суд Великобританії визнав незаконним рішення прем'єр-міністра Бориса Джонсона про призупинення роботи парламенту.

На 31 жовтня призначено вихід Британії з Євросоюзу, і опоненти Джонсона звинувачували його у тому, що він з оголошенням перерви намагається не дати парламенту перешкодити курсу на жорсткий розрив з Євросоюзом.

Прем'єр-міністр відповідав, що пророгація - це звичайна процедура підготовки нової законодавчої програми уряду, і в цьому випадку вона оголошена виключно з тією ж метою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram