ГоловнаПолітика

Трамп хоче зустрітися з інформатором його розмови із Зеленським

Президент США підозрює Адама Шиффа у шахрайстві і зраді.

Трамп хоче зустрітися з інформатором його розмови із Зеленським
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп хоче зустрітися з інформатором, який подав на нього скаргу після телефонної розмови з українським Президентом Володимиром Зеленським. Про це Трамп написав кілька постів у своєму твітері.

"Як будь-який американець я заслуговую зустрічі зі своїм обвинувачем, особливо коли цей обвинувач, так званий "інформатор", передав ідеальну розмову із закордонним лідером абсолютно некоректним і обманним шляхом", - зазначив президент США.

Трамп додав, що інформатор незаконно передав інформацію про телефонну розмову. Ця інформація, за словами Трампа, була значною мірою невірною: "Ця людина шпигувала за президентом США? Її чекають великі наслідки!" - підкреслив Трамп.

Окрім того, президент США зажадав допитати главу комітету з розвідки Адама Шиффа "на найвищому рівні", оскільки Трамп підозрює його у шахрайстві і зраді.

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмова Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США розповів українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Трамп у телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати переказ Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом. На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

25 вересня влада США опублікувала зміст раніше засекреченої розмови Трампа із Зеленським. Зазначалося, що стенограма не є дослівною, а складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були під час розмови.

Глава комітету з розвідки Адам Шифф заявив, що готовий виступити у спеціальному комітеті з розвідки Палати представників Конгресу США і дати свідчення.

У свою чергу Трамп заявив, що Шифф перекрутив його бесіду із Зеленським і назвав конгресмена "хворою людиною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram