ГоловнаПолітика

У Зеленського вирішили дистанціюватися від політичного скандалу в США

"Це їхня внутрішня політична кухня. Ми не братимемо в цьому участі".

У Зеленського вирішили дистанціюватися від політичного скандалу в США
Фото: EPA/UPG

Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що адміністрація президента не буде втручатися у внутрішні справи США.

Про це він сказав у інтерв'ю "ТСН" у зв'язку з публікацією телефонної розмови, у якій президент США Дональд Трамп просив розслідувати діяльність сина Джо Байдена в Україні.

"Я б не сказав, що вона там дуже складна, непроста ситуація. Вона дісталася сьогоднішній владі. Не ми її створили, а ми її отримали у спадок. Для нас це є принциповою позицією, що адміністрація президента Зеленського не втручатиметься у справи будь-якої держави. Це внутрішні справи Сполучених Штатів. Тому ми не мали мети якимось чином вплинути, розвинути чи не розвинути... те, що відбувається там, це їхня внутрішня політична кухня. І ми жодним чином не братимемо в цьому участі", - сказав помічник президента України.

Він додав, що Україна розраховує зберегти підтримку обох основних політичних партій США.

"Наша дружба й наша підтримка двопалатна, вона є, вона дуже потужна, і я вважаю, і впевнений, що вона такою буде й надалі", - сказав Єрмак.

Нагадаємо, що наприкінці вересня 2019 року в США розгорівся гучний скандал навколо телефонної розмови Дональда Трампа й Володимира Зеленського, яка відбулася 25 липня 2019 року. Під час дзвінка Трамп просив Зеленського про послугу - розслідувати діяльність сім'ї Джо Байдена в Україні. Співробітники Білого дому намагалися приховати це й помістили стенограму розмови в особливу засекречену комп'ютерну систему. Інформація про зміст розмови стала публічною завдяки скарзі анонімного інформатора.

Через розмови із Зеленським Трампу загрожує імпічмент.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram