ГоловнаПолітика

Зеленський звільнив з військової служби ексзаступника Голови СБУ Демчину

Павло Демчина був фігурантом справи про незаконне збагачення.

Зеленський звільнив з військової служби ексзаступника Голови СБУ Демчину
Павел Демчина
Фото: fakty.ictv.ua

Президент України Володимир Зеленський звільнив ексзаступника Голови СБУ Павла Демчину з військової служби у запас. Про це йдеться в указі №719/2019 від 28 вересня.

"Звільнити генерал-полковника Демчину Павла Володимировича з військової служби в запас Служби безпеки України у зв'язку з проведенням організаційних заходів з правом носіння військової форми одягу", - йдеться в указі.

Нагадаємо, у травні президент Порошенко звільнив Демчину з посади першого заступника голови СБУ після того, як він подав у відставку. Він обіймав посаду начальника ГУ ізо боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Про причини звільнення не повідомлялося.

Демчина був фігурантом кримінального провадження НАБУ про незаконне збагачення перед тим, як цю статтю скасував Конституційний суд України.

Детективи встановили, що з 26 квітня 2015 року по 31 грудня 2016 року чиновник придбав активи та здійснив витрати в розмірі не менш ніж 6,4 млн гривень. Серед іншого, мова йде про новий позашляховик Land Rover Range Rover Sport 2015 року випуску, автомобіль MERCEDES-BENZ V250 2016 року випуску, земельні ділянки в передмісті Києва площею 0,1011 га і 0,1072 га, квартиру поруч із зазначеними земельними ділянками.

Водночас, офіційний його дохід і дохід членів його сім'ї в період з 25 квітня 2015 року по 31 грудня 2016 року становив 2,6 млн гривень,зокрема з урахуванням продажу попередньо придбаного автомобіля JEEP GRAND CHEROKKE 4WD.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram