ГоловнаПолітика

В Україні презентували бренд "держави у смартфоні"

До 2022 року 100% держпослуг планують перевести в онлайн.

В Україні презентували бренд "держави у смартфоні"
Фото: Скриншот/YouTube

Міністерство цифрової трансформації представило бренд проєкту "держава у смартфоні" - портал і додаток "Дія".

У презентації взяли участь спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров і Андрій Федорів, власник міжнародного креативного агентства Fedoriv, яке розробляло бренд, передає НВ.

Фото: Скриншот/YouTube

"Дія" - це додаток і сайт, що об'єднають у єдиному електронному вікні всі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

Як заявили творці проєкту, вона спростить і прискорить будь-яку взаємодію людини з державою, зробивши максимум процесів електронними та автоматичними, щоб чиновники не впливали на термін отримання довідки або видачу дозволу.

Розробка проєкту проводилася за рахунок міжнародних донорів без залучення державних коштів.

Сайт і перші сервіси стануть доступними вже до кінця осені 2019 року, їх список буде постійно розширюватися, а до 2022 року 100% державних послуг надаватимуться онлайн, заявив Федоров.

"Ми провели глобальний аналіз. У середньому це займає 15-20 років для того, щоб оцифрувати всі послуги. Ми плануємо це зробити за 3-5 років", - сказав він.

Федоров наголосив, що Мінцифри "не оцифровуватиме весь той хаос, який є сьогодні", а розробить якісно новий підхід для поліпшення процесів з надання адмінпослуг.

"Скоро в кожного громадянина буде можливість подивитися в особистому електронному кабінеті, якими особистими даними про вас володіє держава. Коли ми почали подавати декларації, вперше в житті зіткнулися з дуже цікавою інформацією: виявляється, у мене громадська організація, виявляється, від бабусі чверть будинку десь у селі залишилася в спадок. і такої інформації дуже багато. З'явиться можливість бачити дані, якими про вас володіє держава, і найголовніше отримувати повідомлення, якщо з якогось відомства хочуть використати, подивитися ваші дані", - сказав віцепрем'єр.

Як повідомлялося, у липні президент Володимир Зеленський попросив українців пройти опитування для проєкту "Держава у смартфоні".      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram