ГоловнаПолітика

"Ми рухаємося в ЄС і НАТО", - Разумков

Зовнішньополітичні пріоритети України лишаються незмінними

"Ми рухаємося в ЄС і НАТО", - Разумков
Фото: Lb.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що зовнішньополітичні пріоритети України залишаються незмінними.

Про це він сказав у ході зустрічі з послом Грецької Республіки в Україні Георгіосом Пукаміссасом, інформує пресслужба ВР.

Дмитро Разумков наголосив, що євроінтеграційні пріоритети України не змінилися. "Ми рухаємося до Європейського Союзу і НАТО", - сказав він.

Спікер подякував послу за сприяння у розвитку українсько-грецьких відносин, зокрема, зміцнення міжпарламентської взаємодії, а також висловив подяку за позицію Греції щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України. Разумков також висловив надію на плідну взаємодію України та Греції в майбутньому.

Своєю чергою, Пукаміссас високо оцінив рівень останніх двох виборчих кампаній в Україні, а також наголосив, що Греція і надалі буде неухильно підтримувати Україну, її територіальну цілісність і суверенітет.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року Верховна Рада внесла зміни до Конституції України, які закріплюють курс країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі й НАТО, а також виключили з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.

2017 року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким вступ України в НАТО визначається як одна з основ зовнішньої політики.

Курс на членство в НАТО прописаний у законах "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України". Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами й досягнення сумісності зі збройними силами держав - членів НАТО.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram