ГоловнаПолітика

Данилюк подав у відставку з посади секретаря РНБО (оновлено)

Зеленський розгляне його заяву після повернення з Нью-Йорка.

Данилюк подав у відставку з посади секретаря РНБО (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Олександр Данилюк подав у відставку з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Про це повідомив Офіс Президента України.

"Заяву Олександр Данилюк написав на ім'я Президента України перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США для участі у 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Президент розгляне її після повернення до Києва", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Данилюк підтвердив свою відставку, але не став її коментувати.

За неофіційною інформацією, причиною для звільнення став конфлікт з главою Офісу Президента Андрієм Богданом.

За даними НВ, керівник ОП намагався впливати на рішення РНБО. "Українська правда" теж пише, що Данилюк не зміг змиритися з методами управління "у стилі Богдана".

Другою ж причиною відставки Данилюка може бути бажання олігарха Ігоря Коломойського збільшити свій вплив на українську політику і отримати компенсацію за націоналізацію ПриватБанку.

У свою чергу, співрозмовники "УП" в Офісі Президента охарактеризували Данилюка як малоефективного менеджера: "Він ніякий і плете інтриги. Не показав результату з моменту призначення. Думали його відправити до США послом, але і це ризиковано".

Оновлення 20:04. Президент Володимир Зеленський власноруч викреслив прізвище Данилюка зі списку офіційної делегації для візиту в США.

Про це повідомляє УП з посиланням на джерело в Офісі президента.

На думку джерела, для Данилюка це стало останньою краплею в рішенні написати заяву про звільнення. 

Данилюк обіймає посаду секретаря РНБО з кінця травня 2019 року.

У 2016-2018 роках він був міністром фінансів і звільнився через ситуацію у Державній фіскальній службі, де тоді був "напівлегітимний і повністю керований" Гройсманом керівник Мирослав Продан. Перед своєю відставкою з посади Данилюк виступив у Верховній Раді з розгромною промовою і звинуватив державні органи у корупції та круговій поруці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram