ГоловнаПолітика

Адвокат Трампа пообіцяв докази втручання України у вибори США

"У мене є свідки, відеозаписи і компрометуючі документи".

Рудольф Джуліані
Фото: EPA/UPG
Рудольф Джуліані

Адвокат президента США Руді Джуліані збирається опублікувати докази, які нібито свідчать про втручання України у вибори США в 2016 році.

Про це йдеться в його твітері.

"Ніколи не висувайте звинувачення, ґрунтуючись на чутках. Я так не робив, коли з'явилися твердження про незаконний вплив України на вибори 2016 року, [але тепер] у мене є свідки, відеозаписи і компрометуючі документи, щоб це довести. Дивіться і чекайте!" - написав Джуліані.

Нагадаємо, в 2017 році у виданні Politico вийшла стаття "Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій" журналіста Кеннета Фогеля. У ній ішлося про те, що українські чиновники намагалися допомогти кандидатові від демократів Гілларі Клінтон і підірвати позиції Трампа, зокрема, поширюючи документи про причетність Пола Манафорта - головного помічника Трампа - до корупції.

На початку 2019 року генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що українські правоохоронці розслідують імовірне втручання української влади у вибори в США, зокрема директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

У НАБУ у відповідь звинуватили Луценка в "абсурдній спробі дискредитації" Бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram