ГоловнаПолітика

МВФ виступив за прискорення судової реформи і зменшення ролі олігархів у економіці

МВФ почав обговорення нової програми підтримки України

МВФ виступив за прискорення судової реформи і зменшення ролі олігархів у економіці
Фото: publika.md

Місія Міжнародного валютного фонду почала обговорення нової трирічної програми підтримки України у рамках механізму розширеного фінансування і виступила за прискорення судової реформи та зменшення ролі олігархів у економіці. Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на представництво МВФ.

Обговорення цієї програми триватиме протягом найближчих тижнів.

Місія підкреслила важливість незалежності Центрального банку та захисту фінансової стабільності України, а також необхідність докласти всіх зусиль для мінімізації фіскальних витрат, пов'язаних з реорганізацією або ліквідацією банків.

"Підйом економіки на більш високий рівень економічного зростання також вимагає прискорення структурних реформ, що, перш за все, передбачає встановлення верховенства права, в тому числі за допомогою судової реформи, і боротьбу з корупцією. Не менш важливим є посилення конкуренції і відкриття ринків, особливо в енергетичному і сільськогосподарському секторах, і зменшення ролі держави й олігархів в економіці", - йдеться у повідомленні МВФ. 

МВФ підкреслив, що зростання зарплати має відповідати зростанню продуктивності праці для забезпечення конкурентоспроможності.

Нагадаємо, 26 вересня повідомляли, що МВФ після двотижневої роботи поїде з Києва без підстав рекомендувати раді директорів місії укласти з Україною нову програму кредитування.

Того ж дня Міністерство фінансів заявило, що переговори з Міжнародним валютним фондом про нову програму знаходяться в активній фазі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram