ГоловнаПолітика

Зеленський з дружиною в Нью-Йорку вшанували пам'ять жертв терактів 11 вересня 2001 року

Під час терактів 11 вересня в США загинули 12 українців.

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували пам'ять жертв терористичних атак 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.

Фото: president.gov.ua

Про це інформує пресслужба президента.

"Голова держави поклав вінок до Меморіалу 9/11. Володимир і Олена Зеленські встановили на Меморіалі прапорець України", - йдеться в повідомленні.

Фото: president.gov.ua

Також президент разом з дружиною поспілкувалися з сестрою і найкращим другом Івана Скали, українця за походженням, який героїчно загинув під час терористичного акту 11 вересня 2001 року. Іван Скала працював поліцейським у Нью-Йорку і добровільно зголосився рятувати життя людей у той трагічний день.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Як відомо, в теракті 11 вересня 2001 року внаслідок серії терористичних атак у Нью-Йорку, Пенсильванії, Вашингтоні загинули 2977 осіб. Більшість із них - у баштах-близнюках Світового торгового центру в нижній частині Мангеттена.

Дванадцять із загиблих у Нью-Йорку були етнічними українцями. Зокрема, 31-річний поліцейський Іван Скала, який загинув в одній із веж, рятуючи людей, Олег Венгерчук, який працював там, Олена Белеловська, Олександр Брагінський, Марина Геруберг, Геннадій Боярський, Юрій Мушинський, Володимир Савінкін, Борис Халіф, Людмила Ксідо, Ігор Зукерман, Тетяна Бакалінська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram