ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" виступила проти законів про касові апарати

З 2021 року ФОПи 2-4 категорій будуть зобов'язані перейти на касові апарати.

"Євросолідарність" виступила проти законів про касові апарати
Фото: "Евросолиданость"

Партія "Європейська Солідарність" виступила проти законів №1053 і 1073 про касові апарати і закликала підприємців приєднатися до збору підписів на підтримку постанови про скасування цих законів. Про це повідомляє пресцентр партії.

Партія має намір запропонувати новий проєкт закону, який врахує інтереси бізнесу. Відповідну пропозицію внесла депутатка партії Ніна Южаніна під час круглого столу за законодавчими ініціативами, що охоплюють діяльність малого та середнього бізнесу.

"Очевидно їх (постанови) підтримають ті 40% наших колег, які не голосували за ухвалення цих законів. Але нам не вистачить 226 голосів, і нам потрібно кілька десятків голосів від "Слуги народу", - зазначила Южаніна.

Вона також закликала підприємців переконати мажоритарників і донести їм, що була допущена велика помилка під час ухвалення згаданих законів.

"Якщо ми скасуємо ці закони, то виступимо з вами з ініціативою розробити норми законодавства, які ми зможемо імплементувати. Ми виробимо спільно з вами той закон, який точно можна впровадити. І так вирішимо проблему всіх сторін, але точно не за рахунок мікробізнесу, мікропідприємців. Щоб дати можливість працювати в нашій країні, а не в іншій", - наголосила Южаніна.

Крім того, депутатка зазначила, що податковий тиск на малий бізнес пропорційно вищий, ніж на великий і такі дії влади в інтересах підвищення конкурентоспроможності торговельних мереж.

"Ви, насправді, платите і у вас податкове навантаження більше, ніж, наприклад, у рітейлі. Якщо б зараз на цей круглий стіл ми запросили інформацію про податкове навантаження великих торгових мереж, що торгують продовольчими та непродовольчими товарами, то воно точно менше, ніж у вас", - додала парламентарій.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 1053-1 про внесення змін до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", який дозволить використовувати програмні РРО (касові апарати) разом з традиційним. Його підтримали 237 депутатів.

Пов'язаний законопроєкт №1073 про внесення змін до Податкового кодексу підтримали 237 депутатів. Він зобов'язує фізосіб-підприємців другої-четвертої категорії у сфері торгівлі та послуг використовувати РРО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram