ГоловнаПолітика

Білий дім випадково надіслав в Офіс демократів інструкції, як коментувати Зеленському розмову з Трампом

Відповідний документ намагалися відкликати.

Білий дім випадково надіслав в Офіс демократів інструкції, як коментувати Зеленському розмову з Трампом
Фото: EPA/UPG

Білий дім випадково надіслав в Офіс демократів внутрішній документ з тезами про те, як коментувати Володимиру Зеленському про дзвінок з Дональдом Трампом. Окрім того, відповідний документ попросили відкликати назад. Про це повідомляє СNN.

Інструкції, викладені в документі, заохочували твердження, що в розмові лідерів не було прямої мови про послугу за послугу. 

Пізніше Білий дім спробував відкликати цей електронний лист, але скріншоти цих тез швидко поширилися в соцмережах.

Оприлюднені інструкції у себе в твітері прокоментував сенатор штату Вермонт, демократ Берні Сандерс: "Білий дім надіслав нам свої тези для дзвінка президента Трампа в Україну. З якоїсь дивної причини вони забули згадати, що містер Трамп сказав: «Хотів би я, щоб ви надали нам послугу» після того, як Зеленський заговорив про військову допомогу".

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові чинив тиск на Зеленського і погрожував відкликати надання Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня почала розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив телефонну розмову Трампа з Зеленським, яка відбулася 25 липня.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила, що стенограма тільки підтверджує необхідність імпічменту Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram