ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що у нього не просили дозволу на публікацію стенограми розмови з Трампом

Президент України вважає, що телефонні розмови між лідерами країн не повинні публікуватися.

Зеленський заявив, що у нього не просили дозволу на публікацію стенограми розмови з Трампом
Фото: скриншот видео

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не давав особистої згоди на публікацію стенограми розмови з президентом США Дональдом Трампом, яка відбулася в липні.

Про це Зеленський сказав під час пресконференції після зустрічі з Трампом в Нью-Йорку.

"Якщо потрібно юридичний дозвіл, я просто не знаю формату. Якщо має бути письмовий дозвіл - це одне питання ... Я просто думав, що вони опублікують свою частину", - сказав глава української держави.

Президент України висловив думку, що телефонні розмови між лідерами країн не повинні публікуватися.

"Іноді такі речі, такі дзвінки між президентами незалежних країн - вони не повинні публікуватися. Тому що, ви знаєте, є геополітика, якісь плани і т. ін., але я не боюся цього", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати надання Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

25 вересня Білий Дім оприлюднив телефонну розмову Трампа із Зеленським, яка відбулася 25 липня.

Напередодні оприлюднення стенограми Трамп заявив, що очікує вибачень від своїх опонентів після публікації розмови із Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram