ГоловнаПолітика

Трамп запевнив у продовженні військової підтримки України

"Я дав вам протитанкові установки, тоді як президент Обама вам відправляв покривала і подушки".

Трамп запевнив у продовженні військової підтримки України
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп стверджує, що США продовжать військову підтримку Україні, але хоче, щоб інші країни теж давали Україні більше грошей.

Про це він заявив після зустрічі з главою української держави, передає Укрінформ.

"Так, ми працюємо з Україною. І ми хочемо, щоб інші країни теж працювали. Коли я говорю "працювали", я маю на увазі гроші. Вони (інші країни - ред.) повинні теж давати більше грошей. Ми дали багато грошей. Я дав вам протитанкові установки, в той час як президент Обама вам відправляв покривала і подушки. А я вам дав протитанкові установки. Багато людей не хотіли цього робити, але я це зробив", - заявив Дональд Трамп.

Нагадаємо, під час телефонної розмови, яка була опублікована на сайті Білого Дому, Трамп і Зеленський відзначали, що Меркель і Макрон роблять для України "не так багато, як могли б".

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що готовий знову заморозити допомогу Україні, якщо ЄС не виділятиме їй гроші.

Нагадаємо, 29 серпня Дональд Трамп попросив свою команду національної безпеки переглянути програму допомоги Україні у сфері безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

12 вересня адміністрація США зняла блокування цих коштів і направила понад $390 млн військової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram