ГоловнаПолітика

Лише разом США, Євросоюз і Україна зможуть зупинити війну, - Зеленський

"Нам потрібна справжня підтримка".

Лише разом США, Євросоюз і Україна зможуть зупинити війну, - Зеленський
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський вважає, що США, Євросоюз і Україна повинні працювати разом, щоб зупинити війну на Донбасі.

Про це він сказав під час відкритої частини зустрічі з Дональдом Трампом в Нью-Йорку.

"Мій пріоритет - припинення бойових дій на Донбасі. Крим і Донбас ми повинні повернути. Тому дякую вам за допомогу на цьому шляху. Нам потрібна справжня підтримка. Ми дякуємо всім країни ЄС, але нам потрібно більше. Я розумію: лише разом Сполучені Штати, Євросоюз і Україна зможуть зупинити війну", - сказав Зеленський.

Трамп на це в черговий раз зауважив, що Росія окупувала Крим не при ньому, а під час президентства Барака Обами.

"Під час нашої розмови ми відзначили, що США куди більше допомагають Україні, ніж, наприклад, країни Євросоюзу. І вони повинні відчувати провину за це, тому що ваша країна важлива для Євросоюзу зі стратегічної точки зору. І вони повинні надавати велику допомогу. Вони говорили, що хотіли б більше допомагати, але на практиці їм поки цього не вдалося зробити", - сказав американський лідер.

Нагадаємо, що у Зеленського раніше заявляли про плани розширити "нормандський формат" за рахунок Британії та США.

"Нормандська четвірка" - формат переговорів про вирішення конфлікту на Донбасі. Останній саміт "четвірки" відбувся восени 2016 року.

Колишній президент Петро Порошенко неодноразово говорив, що проблема "нормандського формату" не в його складі, а в небажанні Кремля до мирного врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram