ГоловнаПолітика

Зеленський вважає Трампа своїм великим учителем

"Ми використовували чимало ваших навичок і знань як приклад для наших виборів".

Зеленський вважає Трампа своїм великим учителем
Владимир Зеленский в США
Фото: Пресс-служба президента

Президент України Володимир Зеленський сказав президенту США Дональду Трампу, що багато чого в нього навчився і використовував його досвід у своїй виборчій кампанії.

Про це йдеться в опублікованому на сайті Білого Дому тексті телефонної розмови Трампа із Зеленським від 25 липня.

"Ми здобули велику перемогу і важко над цим працювали. Ми багато працювали, але я хотів би зізнатися вам, що я мав можливість вчитися у вас. Ми використовували багато ваших навичок і знань під час виборів. І так, це правда, що вибори були унікальними. Ми опинилися в унікальній ситуації, і нам вдалося досягти унікального успіху. Я можу вам сказати наступне: перший раз ви подзвонили мені, щоб привітати мене, коли я переміг на президентських виборах, вдруге ви телефонуєте мені, коли моя партія виграла парламентські вибори. Я думаю, що я повинен вигравати частіше, щоб ви могли дзвонити мені частіше, і ми можемо частіше говорити по телефону", - сказав Зеленський.

Трамп назвав це "дуже чудовою ідеєю".

"Думаю, ваша країна раділа б цьому", - сказав президент США.

"Так, правду кажучи, ми намагаємося дуже наполегливо працювати, тому що хочемо "осушити болото" тут, в нашій країні. Ми залучили багато людей. Не старих політиків, не типових політиків, тому що ми хочемо мати новий формат і новий тип уряду. І ви наш великий вчитель в цьому", - відповів Зеленський.

Нагадаємо, 25 вересня відбудеться зустріч Зеленського з Трампом в Нью-Йорку в рамках робочої поїздки президента України на Генасамблею ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram