ГоловнаПолітика

​​Трамп і Зеленський вважають, що Меркель і Макрон роблять для України "не так багато, як могли б"

Президент України вважає, що "технічно США набагато більший партнер, ніж ЄС".

​​Трамп і Зеленський вважають, що Меркель і Макрон роблять для України "не так багато, як могли б"
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент США Дональд Трамп і президент України Володимир Зеленський вважають недостатньою підтримку України з боку канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це вони говорили під час телефонної розмови, яка була опублікована на сайті Білого Дому.

Зеленський зазначив, що Макрон і Меркель роблять "не так багато, як могли б" в боротьбі проти російської агресії і посилення санкцій проти РФ.

Трамп, в свою чергу, відзначив зусилля США, підкресливши, що країна витрачає на це багато сил, в той час як європейські країни "практично не надають допомогу Україні". Зокрема, президент США заявив про бездіяльність Німеччини.

"Німеччина майже нічого не робить для вас. Все, що вони роблять, - це говорять, і я думаю, що ви повинні запитати їх про це. Коли я розмовляв з Меркель, вона говорить про Україну, але нічого не робить", - сказав Трамп.

Зеленський погодився з ним і додав, що вважає також недостатніми зусилля з боку Макрона.

"Ви абсолютно праві, не просто на 100%, але реально на 1000%. Я можу сказати таке: я говорив з Ангелою Меркель і зустрічався з нею. Я також зустрічався і розмовляв з Макроном, і я сказав їм, що вони не роблять так багато, як це необхідно, з питання санкцій. Вони не посилюють санкції. Вони не роблять так багато, як повинні були б робити для України", - сказав президент України.

Зеленський зазначив, що хоча Євросоюз повинен бути найбільшим партнером України, "технічно США набагато більший партнер, ніж ЄС". На його думку, США роблять більше ніж ЄС, особливо, коли мова йде про санкції проти Росії.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив про готовність приєднатися до переговорів про мир в Україні (в нормандському форматі), якщо це буде потрібно їх учасникам. "Нормандська четвірка" - формат переговорів про вирішення конфлікту на Донбасі, в який входять Україна, Німеччина, Франція і Росія. Останній саміт "нормандської четвірки" відбувся ще восени 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram