ГоловнаПолітика

Зеленський закликав світ звернути увагу на війну в Україні

"Ніхто не зможе почуватися в безпеці, коли йде війна в Україні".

Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський закликав світову спільноту звернути увагу на війну в Україні і підтримати її в захисті суверенітету і територіальної цілісності.

Про це він сказав під час промови на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

"П'ять років триває війна на Донбасі, п'ять років як Росія анексувала в України півострів Крим. Сьогодні, коли існують тисячі сторінок міжнародного права і сотні організацій його захищати, наша країна зі зброєю в руках відстоює власний суверенітет і територіальну цілісність", - сказав голова держави.

"Ми потребуємо світової підтримки. Я розумію, всі присутні тут мають власні державні турботу і чужі проблеми не повинні хвилювати вас більше від власних. Але в сучасному світі більше немає чужої війни. Ніхто з вас не зможе почуватися в безпеці, коли йде війна в Україна, коли йде війна в Європі. Фатальною може стати думка, що вас це не зачепить. Не можна думати про глобальне і заплющувати очі на деталі або, як комусь здається, дрібниці. Саме так закладався фундамент для двох світових воєн. Ціною неуважності, мовчання, бездіяльності або небажання поступатися власними амбіціями, врешті-решт, стали десятки мільйонів людських життів", - заявив Зеленський.

Фото: EPA/UPG

"Невже людство забуває ці страшні уроки історії? Україна про них пам'ятає", - сказав президент.

Зеленський підкреслив, що планета Земля - не така велика, як комусь здається.

"І часу, який я витратив на останній абзац, достатньо, щоб знищити Землю дотла. Це означає, що на кожного лідера лягає відповідальність не тільки за долю власної країни, а й за долю всього світу. Я думаю, нам усім потрібно усвідомити, що сильний лідер - не той, хто, не моргнувши оком, відправив солдатів на вірну смерть, а той, хто зберігає життя кожної людини", - підкреслив президент України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram