ГоловнаПолітика

Зеленський та Меркель обговорили підготовку до зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

Запланована на вересень зустріч у "нормандському форматі" наразі не відбулася.

Президент України Володимир Зеленський та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили стан підготовки до зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" для узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на сході України.

Зустріч пройшла на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє пресслужба глави української держави.

Володимир Зеленський та Ангела Меркель на полях 74-ї Генасамблеї ООН
Фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський та Ангела Меркель на полях 74-ї Генасамблеї ООН

"Володимир Зеленський повідомив Ангелі Меркель про ситуацію з безпекою на сході України, а також про зусилля української сторони щодо відновлення зруйнованого мосту поблизу Станиці Луганської", - йдеться в повідомленні.

Глава держави підтвердив, що Україна залишається послідовною у виконанні своїх зобов'язань щодо мирного врегулювання на Донбасі з використанням політико-дипломатичних механізмів.

Фото: president.gov.ua

"Зі свого боку федеральний канцлер Німеччини наголосила на незмінності підтримки з боку ФРН зусиль України, спрямованих на встановлення миру на сході країни, а також наголосила на важливості ретельної підготовки зустрічі в "нормандському форматі" для досягнення ефективних результатів", - інформує пресслужба президента України.

Як повідомлялося, 19 і 20 вересня глава МЗС України Вадим Пристайко і глава МЗС Німеччини Гайко Маас в телефонному режимі обговорювали підготовку до проведення зустрічі "нормандського формату" на вищому рівні.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі конкретної дати зустрічі лідерів країн "нормандського формату" немає, але Україна наполягає на такій зустрічі ще у вересні. 18 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що зустріч лідерів країн "нормандського формату" повинна була відбутися у вівторок, 17 вересня, однак Росія не змогла взяти участі з технічних причин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram