ГоловнаПолітика

Аваков прокоментував справу ДБР щодо Парубія

Голова МВС назвав "упередженими" висунуті проти ексспікера Ради звинувачення.

Аваков прокоментував справу ДБР щодо Парубія
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував відкриту Держбюро розслідувань "справу 2 травня" щодо Парубія.

Глава МВС назвав висунуті проти ексспікера Ради звинувачення "упередженими".

"Справа ДБР щодо Парубія і Одеси. Розумію, ще не могли за заявою не відкрити ЄРДР, - вимога КПК. Не розумію упередженості формулювань. Очікую, згідно з законом і здоровим глуздом, закриття провадження і спростування абсурдних звинувачень", - написав Аваков у твітері.

Нагадаємо, 23 вересня ДБР порушило кримінальне провадження стосовно ексглави ВР Андрія Парубія, якого звинувачують у "створенні збройних угруповань з метою масових заворушень".

У 2015 році Парубій розповідав, що російські спецслужби виділили велику суму грошей на операцію з його викрадення. Його нібито планували вивезти до Росії для показового судового процесу, пов'язаного з подіями 2 травня 2014 року в Одесі.

Зараз він є депутатом Верховної Ради і має депутатську недоторканність.

Парубій заявив, що робив усе можливе для захисту України, протидіючи захопленню Росією південних і східних областей, і назвав дії ДБР абсурдними.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові сутички прихильників єдності України та проросійських сепаратистів. У результаті загинули 48 осіб. 124 людини були травмовані, серед яких 21 правоохоронець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram