ГоловнаПолітика

Пристайко погодив із Зеленським близько 20 нових послів

Голова МЗС проти узгодження ОПУ радників послів і керівників структурних підрозділів міністерства.

Пристайко погодив із Зеленським близько 20 нових послів
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив, що погодив з президентом Володимиром Зеленським кандидатури близько 20 нових керівників іноземних місій, тепер стосовно них визначаються країни призначення. Про це голова МЗС розповів в інтерв'ю "Громадському".

"Дійсно є певний дефіцит призначених послів. Це нормальний процес: під час зміни голови держави змінюється дипломатичний корпус. Процес цей тривалий хоча б тому, що країні необхідно чимало часу на угоду про призначення конкретної людини в конкретній країні. Процес з нашого боку здебільшого завершено. Президенту Зеленському доведено пропозицію міністра стосовно 20 нових керівників іноземних місій, вони узгоджені з ним. Ми відправляємо зараз країнам, щоб вони визначилися. Якщо вони їх влаштовують, розпочнеться процес оформлення", - розповів Пристайко.

При цьому він зазначив, що проти узгодження Офісом президента радників послів і керівників структурних підрозділів МЗС.

"Я про це говорив з президентом Зеленським і наполягаю, що це моя відповідальність, і я несу повну відповідальність. Якщо президент Зеленський вважає, що моє рішення неправильне, я готовий звільнити цю посаду, проте, думаю, він повинен мені довіритись. Йому є чим займатися, крім узгодження призначення радників, яких кілька сотень по всьому світу", - переконаний голова зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, Вадим Пристайко заявляв, що Володимир Зеленський має намір досягти справжнього прогресу в питанні врегулювання ситуації на Донбасі за найближчі пів року. 

Він підкреслив, що врегулювання не можна досягнути за рахунок здачі українських територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram