ГоловнаПолітика

Кличко звільнив своїх заступників Давтяна і Спасибка і взяв радником колишнього резидента Comedy Club

Максим Бахматов увійшов у київську владу.

Кличко звільнив своїх заступників Давтяна і Спасибка і взяв радником колишнього резидента Comedy Club
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко звільнив своїх заступників Дмитра Давтяна й Олександра Спасибка.

Про це йдеться на сайті КМДА.

За словами мера, Спасибко втілив багато успішних і знакових для міста проєктів, але є важливі питання, які йому були не під силу, в тому числі підготовка та затвердження Генплану міста, питання архітектури та містобудування, детальних планів територій

Давтян займався проєктами транспортної інфраструктури, темпи реалізації яких не задовольнили Кличка. "Це і темпи будівництва метро на Виноградар, і будівництво розв'язки на вулиці Богатирській, і зведення Шулявського шляхопроводу. Також є питання до роботи сфери паркування та впровадження електронного квитка в громадському транспорті", - підкреслив мер.

Кличко має намір надалі призначити своїм заступником Максима Бахматова, його кандидатуру повинен узгодити Кабінет Міністрів. Поки що Бахматов став радником Кличка.

"Він тепер мій радник, а практично - один із заступників. Із широкими повноваженнями і серйозними завданнями", - сказав Кличко. Його основні завдання на цій посаді - створення Офісу трансформації і залучення інвестицій до Києва.

Максим Бахматов у минулому був відомий як учасник КВК ("Дипкорпус" та "Аляска"), засновник і активний учасник українського Comedy Club. Певний час очолював київський "Експоцентр", потім був керуючим партнером інноваційного парку UNIT.City.

"У мене великий досвід у КВН і в "Камеді Клаб", а сьогодні це дуже важливо", - пожартував Бахматов на пресконференції в понеділок.

Нагадаємо, Дмитро Давтян був заступником Кличка з жовтня 2017 року. Він син великого харківського бізнесмена Олександра Давтяна, президента інвестиційної групи DAD. Давтян прийшов у КМДА замість Анни Старостенко, яка пішла в декрет. 

Олександр Спасибко працював ще довше - з січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram