ГоловнаПолітика

У кабінеті директора ДБР Труби виявили прослуховування

Апаратура перебувала у вентиляційній системі.

У кабінеті директора ДБР Труби виявили прослуховування
Роман Труба
Фото: Макс Требухов

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що в його кабінеті виявлено апаратуру для прослуховування. Про це він написав у своєму телеграм-каналі ввечері в суботу.

"Сьогодні в моєму кабінеті виявлено апаратуру для прослуховування, яка була професійно вмонтована в систему вентиляції. Працювали фахівці. Стоїть «прослушка» в одному місці або в декількох - з'ясовуємо, як і те, до кого вона приведе", - написав Труба.

За його словами, на місці працює слідчо-оперативна група, зокрема вибухотехніки і фахівці з кібербезпеки.

"Мені, наприклад, цікаво, чи пов'язано це з бажанням деяких політиків періодично вриватися до мене в кабінет з обуренням щодо відкриття проваджень, в яких вони фігурують. На записах нічого цікавого про мене бути не може, а ось про стан проваджень, які ми обговорювали зі слідчими - так. В тому числі, резонансних", - повідомив директор ДБР.

Нагадаємо, раніше Труба повідомив, що в Державному бюро розслідувань перебуває 2670 проваджень про злочини у сфері службової діяльності та корупції.

Закон про створення Бюро парламент прийняв у листопаді 2015 року. Створення цього органу передбачено Конституцією України: до нього перейшли від прокуратури функції досудового розслідування. Бюро розслідує злочини, вчинені вищими посадовими особами, службовцями НАБУ і САП, а також військовими злочинцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram