ГоловнаПолітика

Нардеп Гончаренко: Україна не відмовляється від представництва в Раді Європи

За його словами, частина делегації все ж поїде на осінню сесію ПАРЄ.

Нардеп Гончаренко: Україна не відмовляється від представництва в Раді Європи
Алексей Гончаренко
Фото: prm.ua

Україна не відмовляється від представництва в Раді Європи і відправить на осінню сесію ПАРЄ частину делегації. Про це в Facebook повідомив член делегації, нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

"Ідея в тому, що ми не подаємо новий склад делегації в знак того, що Україна не поділяє рішення Ради Європи про повернення Росії в ПАРЄ ... Але частина делегації все таки буде там, тому що наша країна повинна бути представлена в ПАРЄ", - відреагував Гончаренко на заяву нардепа Богдана Яременка про те, що українська делегація взагалі не поїде на осінню сесію ПАРЄ.

За словами Гончаренка, на сесію поїдуть представники старої делегації, які увійшли до нового складу.

"Це серйозний дипломатичний сигнал, який демонструє реакцію країни на повернення в ПАРЄ російської делегації без санкцій. Але інтереси України треба відстоювати. Тому ті представники старої делегації, які увійшли і до нового складу, включаючи мене, збираються їхати на сесію, щоб представити позицію України. Вважаю неприпустимим, щоб на такому найважливішому міжнародному майданчику, як ПАРЄ, звучала позиція Кремля і не звучала наша позиція", - заявив Гончаренко.

Нагадаємо, на початок жовтня запланована осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на ній повинні розглянути проєкт резолюції про становище кримських татар на окупованому Росією півострові.

У кінці червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Росії право голосу на засіданнях. З 2014 року російська делегація в Парламентській асамблеї була позбавлена основних повноважень через окупацію українського Криму.

Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram