ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з представниками МВФ подальшу співпрацю і реформи в Україні

Сторони торкнулися питання подальших реформ енергетичного сектору і ситуації з Приватбанком.

Зеленський обговорив з представниками МВФ подальшу співпрацю і реформи в Україні
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із заступником директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Джулією Козак та керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом.

Фото: president.gov.ua

Про це інформує пресслужба глави української держави.

"Під час зустрічі обговорювалася програма підтримки Фондом амбітного порядку денного реформ в Україні, який реалізується президентом України і українським урядом і спрямована на підтримку макроекономічної стабільності і зростання економіки", - йдеться в повідомленні.

Зеленський зазначив, що менш ніж за місяць роботи новообрана Верховна Рада ухвалила низку законів, спрямованих на реформування фінансового сектору, детінізацію економіки і боротьбу з корупцією.

"Я запевняю у повній підтримці структурних реформ в економіці, незалежності Національного банку і всебічного розслідування зловживань у банківському секторі", - заявив глава держави.

Крім того, йдеться в повідомленні, сторони обговорили питання подальших реформ енергетичного сектору і ситуації з Приватбанком.

"Президент зазначив, що подальша співпраця з Міжнародним валютним фондом є важливим елементом посилення довіри до України з боку іноземних інвесторів і міжнародних партнерів", - інформує пресслужба президента.

У зустрічі також взяли участь прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та міністр фінансів Оксана Маркарова.

Раніше повідомлялося, що місія Міжнародного валютного фонду, що прибула в Україну, зосередиться на обговоренні фінансової політики України, намірів нового уряду, а також створення ефективної антикорупційної системи. Місія МВФ пробуде в Україні до 24 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram