ГоловнаПолітика

Під Офісом президента на Банковій пройшов мітинг проти "миру за всяку ціну"

Акція "Нормандська змова - державна зрада!" зібрала кілька сотень учасників.

Біля Офісу президента на вул. Банковій в Києві проходить акція "Нормандська змова - державна зрада!"

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Через анонімне повідомлення про "замінування" перед початком акції поліція перекривала вулицю Банкову і вхід в офіс президента, повідомляє кореспондент LB.ua.

Кілька сотень людей прийшли нагадати главі держави про неприпустимість "миру за всяку ціну" - ціною втрати державного суверенітету.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Люди протестують проти намірів влади погодитися на вимоги Росії і впровадити Мінські угоди за "формулою Штайнмаєра" під час зустрічі в "нормандському форматі".

Протестуючі вимагають від глави держави не підписувати капітуляційних угод з президентом РФ Володимиром Путіним, не погоджуватися на узаконення проросійської автономії Донбасу і амністію для бойовиків.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Учасники акції нагадали, що вибори в ОРДЛО без виведення російських військ, надання регіону "особливого статусу" - це спроба Кремля розіграти комбінацію з "троянським конем", дестабілізувати і підірвати українську державність, а також позбутися від санкцій за збройну агресію проти України.

Нагадаємо, 18 вересня на зустрічі в Мінську представник України Леонід Кучма заявив, що українська сторона не має принципових заперечень щодо "формули Штайнмаєра". Однак її реалізація можлива при виконанні низки умов. Це повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань, іноземних військ і військової техніки; розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону і виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством і Мінськими угодами.

Представник Росії Борис Гризлов в свою чергу заявив, що українська сторона ТКГ з врегулювання на Донбасі на засіданні в Мінську зірвала домовленості радників лідерів країн "нормандської четвірки", відмовившись закріпити "формулу Штайнмаєра" на папері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram