ГоловнаПолітика

ВРП повторно звільнила ексголову Апеляційного суду Криму Чорнобука, підозрюваного в зраді

На засіданні екссудді не було.

ВРП повторно звільнила ексголову Апеляційного суду Криму Чорнобука, підозрюваного в зраді
Валерий Чернобук
Фото: investigator.org.ua

Вища рада правосуддя повторно звільнила з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області колишнього голову Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, підозрюваного в державній зраді.

Про це повідомляє Бюро судової інформації.

Рішення було прийнято на засіданні ВРП у четвер, 19 вересня.

Адвокат Чорнобука Костянтин Чех клопотав про перенесення засідання, оскільки, за його словами, Чорнобук не отримував повідомлення і зараз перебуває на лікарняному.

Однак члени ВРП повідомили, що запит надіслали на адресу, яку суддя вказав у всіх документах. Після наради колегія ВРП відмовила адвокату в задоволенні клопотання.

Тоді Чех подав клопотання про призупинення розгляду справи, але також отримав відмову.

Після наради колегія ВРП ухвалила рішення про звільнення Чорнобука з посади судді апеляційного суду Дніпропетровської області.

Нагадаємо, в березні 2014 року Чорнобук публічно підтримав анексію Криму Росією. Незважаючи на це, окупаційна влада півострова звільнила його з посади і заборонила в'їзд. На початку квітня 2014 року Чорнобук повернувся до Дніпропетровська, заявив про вірність Україні, а в липні указом президента Петра Порошенка був призначений на посаду судді Апеляційного суду Дніпропетровської області.

У 2016 році Чорнобука звільнили з посади за порушення присяги судді. Однак у грудні 2018 року він домігся скасування звільнення.

У липні 2018 року йому заочно оголосили підозру в зраді. 19 липня його оголосили в розшук і на початку листопада затримали в Києві.

10 червня 2019 року Чорнобука звільнили з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram