ГоловнаПолітика

Зеленський провів телефонну розмову з віцепрезидентом США

Американська сторона наразі не інформувала про ці переговори та їх результати.

Зеленський провів телефонну розмову з віцепрезидентом США
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з віцепрезидентом Сполучених Штатів Америки Майком Пенсом.

Про це інформує пресслужба президента.

"Глава держави подякував Майку Пенсу за його особисту роль в ухваленні рішення про продовження програми допомоги Україні у сфері безпеки і висловив сподівання, що наступного року обсяги такої допомоги з боку США тільки зростуть. Володимир Зеленський наголосив на важливості підтримки, яку надають Сполучені Штати для зміцнення обороноздатності України та реформування національного сектору безпеки і оборони", - йдеться в повідомленні.

Сторони констатували плідний розвиток українсько-американської співпраці у сфері енергетики та висловилися за її подальше активне розширення. Було також наголошено на взаємному задоволенні високим рівнем політичного діалогу між Україною і США на найвищому рівні.

"Президент України поінформував віцепрезидента Сполучених Штатів про реформи, спрямовані на викорінення корупції в нашій країні. Зі свого боку Майк Пенс відзначив прогрес України у впровадженні масштабних реформаторських заходів та висловив підтримку цих зусиль новою українською владою", - зазначили в пресслужбі глави держави.

Американська сторона наразі не інформувала про ці переговори та їх результати.

Напередодні відбулася перша телефонна розмова держсекретаря США Майкла Помпео з Вадимом Пристайком після призначення його на посаду глави МЗС України.

Як повідомлялося, зустріч президентів України і США повинна відбутися до кінця вересня. Конкретну дату зараз погоджують дипломати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram