ГоловнаПолітика

Яка "відлига", коли щодня гинуть наші воїни? - Порошенко

Лідер "Євросолідарності" закликав коректно характеризувати відносини України і Росії.

Яка "відлига", коли щодня гинуть наші воїни? - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Українська влада не повинна вживати терміни типу "наші російські партнери", "ми відновили довіру з росіянами", "відлига" або "потепління", поки гинуть українські військові на Донбасі.

Про це п'ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявив під час спільного засідання Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентської співпраці та Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

Про це інформує пресслужба політсили.

"Єдине прохання, порада - щодо країни-агресора, мене насправді корчить, коли ми використовуємо щодо країни-агресора терміни "наші російські партнери" - вони не є нашими партнерами, вони агресори. Коли ми використовуємо - "ми відновили довіру з росіянами". Довіра? Коли кожен день гинуть наші воїни. Це слова, які неприйнятні. Що у нас є "відлига", "потепління", - заявив Порошенко.

"Друзі мої, я дуже добре знаю Путіна. І перед тим, як ми кидаємо в народ такі терміни, нам треба навчитися захищати наші інтереси. Тому що захищати свою землю ми навчилися", - закликав глава "Європейської солідарності".

Він додав: "Достукаємося до людей, і проведемо вибори, і буде мир. Але мир - це не просто припинити стріляти. Мир - це відновлення українського суверенітету в українських, міжнародних умовах, відновлення міжнародного права".

Нагадаємо, глава МЗС України Вадим Пристайко на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві заявив про потенційну відлигу у відносинах з Росією.

Там же прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про необхідність співіснування з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram