ГоловнаПолітика

Саміт "нормандської четвірки" планували на 17 вересня, але Росія "не змогла"

Сторони намагаються домовитися про нову дату.

Саміт "нормандської четвірки" планували на 17 вересня, але Росія "не змогла"
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і лідери Франції і Німеччини готові були провести саміт "нормандської четвірки" 17 вересня, але Росія через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі.

Про це сказав міністр закордонних справ Вадим Пристайко на засіданні комітетів Верховної Ради з питань зовнішньої політики та інтеграції України з Євросоюзом.

"Президент Зеленський був готовий зустрітися, і ця зустріч повинна була відбутися вчора. На жаль, Російська Федерація цього разу з технічних причин не змогла взяти участь, хоча і французька, і німецька делегації були готові до цієї зустрічі", - сказав він.

Пристайко повідомив, що на середу в нього запланована розмова з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом, щоб спробувати узгодити нову дату.

Востаннє лідери "четвірки" зустрічалися ще восени 2016 року в Берліні.

Президент Володимир Зеленський після вступу на посаду заявив про плани активізувати переговори в "нормандському форматі" і провести новий саміт.

За неофіційними даними, Росія готова до переговорів тільки після того, як у рамках Тристоронньої контактної групи буде затверджена так звана "формула Штайнмаєра" (особливий статус Донбасу після демократичних виборів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram