ГоловнаПолітика

Звільненим українським морякам в'їзд у Росію не забороняли, - адвокат

Військовослужбовці залишаються в статусі обвинувачуваних у кримінальній справі СК РФ.

Звільненим українським морякам в'їзд у Росію не забороняли, - адвокат
Николай Полозов
Фото: из личного архива Николая Полозова

Адвокат Микола Полозов заявив, що ніяких заборон на в'їзд у Російську Федерацію щодо 24 українських військових моряків не виносили.

Таким чином він прокоментував заяву адвоката Дмитра Дінзе, який у коментарі "Громадському радіо" сказав, що всім 35 українцям, яких звільнили під час українсько-російського обміну, Росія довічно заборонила в'їзд на свою територію. Раніше повідомляли про таку заборону для журналіста Романа Сущенка.

"Я думаю, що заборона на в'їзд до Росії стосується всіх. Усіх внесли в базу, це робиться автоматично. На всі рахунки накладаються арешти, всіх цих людей відстежують і контролюють", - сказав Дінзе.

Однак Полозов у фейсбуці повідомив, що "ніяких заборон на в'їзд у Російську Федерацію стосовно 24 українських військових моряків не виносили".

При цьому всі вони перебувають у статусі обвинувачуваних у кримінальній справі, що знаходиться в провадженні Слідчого управління ФСБ Росії.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них - 24 військовополонених українських моряків, а також політв'язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram