ГоловнаПолітика

В'ятрович покинув посаду голови Інституту національної пам'яті

В'ятрович покинув посаду голови Інституту національної пам'яті
Владимир Вятрович
Фото: Макс Левин

Володимир В'ятрович покинув посаду голови Українського інституту національної пам'яті.

Про це йдеться в його фейсбуці.

"Я завершив каденцію на посаді голови Українського інституту національної пам'яті. Це були насичені п'ять з половиною років... Я отримав запевнення від прем'єр-міністра Олексія Гончарука, що, незважаючи на зміну керівника, інститут збереже статус органу влади й інструменту політики національної пам'яті, будуть продовжені формат і напрями роботи", - написав В'ятрович.

Він вважає, що досяг більшості цілей, які ставив перед собою на цій посаді.

"Україна вільна від тоталітарної символіки. Архіви КДБ відкриті. Справедливість щодо учасників визвольного руху відновлена: їх визнано борцями за незалежність. Реабілітація жертв репресій за оновленим законом почалася. Проведена масштабна робота з популяризації української історії та розвінчання міфів про наше минуле", - написав В'ятрович.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів призначив В'ятровича директором Українського інституту національної пам'яті в березні 2014 року. У 2008-2010 роках він очолював архів СБУ.

Основними завданнями Українського інституту національної пам'яті задекларовані: посилення уваги суспільства до історії України, забезпечення всебічного вивчення етапів боротьби за відновлення державності України у XX столітті та здійснення заходів з увічнення пам'яті учасників національно-визвольної боротьби, жертв голодоморів і політичних репресій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram