ГоловнаПолітика

Пристайко пояснив складність обміну "всіх на всіх"

"Ідеальна формула "всіх на всіх" насправді не є життєздатною".

Пристайко пояснив складність обміну "всіх на всіх"
Фото: ICTV

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко вважає нежиттєздатним обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх". За його словами, російські бойовики намагаються внести в обмінні списки звичайних кримінальників, які не мають ніякого стосунку до конфлікту.

Про це Пристайко сказав в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

"Що стосується обміну, то я вам скажу, що ідеальна формула прописана - "всіх на всіх", яка всім дуже подобається. Насправді, вона не є життєздатною... Коли в цих списках з'являються кримінальні авторитети, які є друзями тих, хто перебуває з того боку, і їх намагаються запхати в список як матеріал для обміну, а насправді це люди, котрі не мають ніякого стосунку до цього конфлікту, - тоді ці списки не узгоджуються", - сказав Пристайко.

Друга ключова проблема - зниклі безвісти.

"Щоб точно знати, чи живі вони ще десь там у тюрмах, або вони зникли безвісти і, на жаль, їх немає серед живих, потрібен доступ до в'язниць, щоб перевірити. На території України це роблять, наприклад, міжнародні організації на кшталт Червоного Хреста. На жаль, за п'ять років бойовики жодного разу не допустили Червоний Хрест, щоб перевірити дані про зниклих безвісти", - додав Пристайко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський напередодні сказав, що хоче домовитися про обмін "всіх на всіх" на саміті "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram