ГоловнаПолітика

Близько ста люстрованих прокурорів можуть поновити на посаді

Серед них - два колишніх заступники генпрокурора.

Близько ста люстрованих прокурорів керівного складу можуть поновити на посадах за рішеннями Окружного адмінсуду Києва. Про це LB.ua повідомило джерело в судовій системі.

Зокрема, деякі позови перебувають на розгляді суду з 2014 року. Провадження у них були припинені, оскільки суди першої інстанції очікували рішення Конституційного Суду з приводу закону про люстрацію.

За словами співрозмовника, серед тих, хто радше за все буде поновлений на посаді, - два колишніх заступники генпрокурора часів Віктора Януковича - Юрій Дьомін (як пишуть ЗМІ, він є сином ексгенпрокурора Михайла Потебенька і колишнім ректором Національної академії прокуратури) і Михайло Гаврилюк.

Юрий Дьомин и Михаил Гаврилюк (справа)
Фото: колаж LB.ua
Юрий Дьомин и Михаил Гаврилюк (справа)

Нагадаємо, 11 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва повернув посади заступника прокурора в Харківській області Дмитру Кавуну і старшому прокурору головного управління нагляду Олегу Кіперу, яких люстрували в 2014 році.

Суд також вирішив стягнути з ГПУ на їхню користь середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 805 тис 289 грн 96 коп.

За аналогією з цими рішеннями, найближчим часом будуть прийняті рішення стосовно інших прокурорів, які оскаржили своє звільнення за законом про люстрацію.

Раніше повідомляли про поновлення на посаді колишнього першого заступника генерального прокурора Миколи Голомші, який також був люстрований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram