ГоловнаПолітика

Списки утримуваних в ОРДЛО веде СБУ, - Денісова

Денісова забрала близько 500 засуджених громадян з ОРДЛО.

Списки утримуваних в ОРДЛО веде СБУ, - Денісова
Фото: Макс Левин

Списки громадян України, яких незаконно утримують на непідконтрольній території України, веде Служба безпеки України. Про це заявила в інтерв'ю LB.ua Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Ці списки веде СБУ. Я тільки забираю громадян України, які відбули терміни покарання на непідконтрольній території. Знову, до речі, буду їхати 12 вересня (інтерв'ю було записано 9 вересня, - LB.ua) забирати 54 особи. Загалом ми забрали близько 500 засуджених громадян, 105 - уже на волі. Їм перерахували термін покарання за "законом Савченко", - сказала Денісова.

"Сотні можуть бути", - припустила вона, відповідаючи на запитання, скільки приблизно може бути тих, кого утримують на непідконтрольній території.

Денісова також уточнила, що в Росії і Криму перебувають ще 113 українців. "52 особи - в Криму і 61 - в Російській Федерації", - додала вона.

Нагадаємо, 9 вересня повідомляли, що українська влада продовжує переговори про наступний обмін ув'язненими з Росією, проте розкривати деталі діалогу зараз не варто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram