ГоловнаПолітика

Разумков анонсував новий виборчий кодекс

На його розробку потрібен час.

Разумков анонсував новий виборчий кодекс
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Голова парламенту Дмитро Разумков анонсував, що Верховна Рада прийме новий закон про вибори народних депутатів за пропорційною системою. Про це він повідомив сьогодні, 16 вересня, на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

Однак, за словами Разумкова, на доопрацювання попереднього або розробку нового кодексу так чи інакше потрібен час.

"Радше за все, буде новий варіант. Або доопрацьований минулий, або новий варіант Виборчого кодексу. Тому що, з одного боку, потрібно зробити якісний документ, закон, за яким після цього можна буде проводити нормальні вибори в Україні. Але на це піде якийсь час. Тому сказати, що це буде скоро, - не зовсім коректно", - сказав Разумков.

Він спрогнозував, що в новій версії виборчого законодавства буде закладена пропорційна система виборів нардепів.

"Я думаю, що ця дискусія є своєчасною. Адже якщо її відкладати, то будемо і через 5 років з вами дискутувати щодо Виборчого кодексу... Наступні вибори починаються, коли закінчуються попередні. Тому займатися підготовкою закону, який дозволив би проводити вибори, потрібно завчасно", - підкреслив голова ВР.

Нагадаємо, Виборчий кодекс було затверджено попереднім складом Верховної Ради в липні 2019 року. Діючий президент ветував його через "положення, що суперечать Конституції".

Один із лідерів "Слуги народу", народний депутат Олександр Корнієнко в інтерв'ю LB.ua заявив, що Виборчий кодекс буде переглядатися, зазначивши, що партія має намір радикально міняти цю систему. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram