ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" закликає Кабмін оприлюднити текст бюджету-2020

"Депутатські фракції очікують тексту бюджету для того, щоб ми могли над ним попрацювати".

"Європейська солідарність" закликає Кабмін оприлюднити текст бюджету-2020
Фото: Макс Требухов

Партія "Європейська Солідарність" наголошує на необхідності якісної розробки проєкту бюджету на 2020 рік представниками всіх фракцій і закликає представників уряду якомога швидше почати консультації з парламентом.

Про це на погоджувальній раді заявила співголова фракції Ірина Геращенко, повідомляють на сайті політсили.

"Ви заявили, що уряд подав бюджет вчасно. Вчасно подав, але навіть зараз на офіційному сайті Верховної Ради України відсутній його текст. Адже там була графа з граматичною помилкою. Важливо, щоб такі серйозні документи подавалися без помилок. Депутатські фракції очікують тексту бюджету для того, щоб ми могли над ним попрацювати", - сказала Геращенко.

Вона також звернулася до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова із закликом запросити на п'ятничне пленарне засідання міністра фінансів Оксану Маркарову та міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

"Також я підтримую колегу з фракції «Голос», щоб у п'ятницю був не тільки виступ у рамках години запитань до уряду пані Маркарової, але і пана Пристайка. Тому що ті речі, які відбуваються сьогодні в заявах з приводу зовнішньої політики, вони надзвичайно тривожні, і парламент має право почути наші позиції в контексті мирного врегулювання і розуміти справжню ситуацію", - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, в неділю, 15 вересня, Кабмін вніс до парламенту проєкт державного бюджету на 2020 рік. Він зареєстрований у парламенті під номером 2000. Представить уряд бюджет у Раді в п'ятницю, 20 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram