ГоловнаПолітика

Богдан: у "Слузі народу" є божевільні, психічно хворі люди

Голова ОП підкреслив, що президентська фракція в Раді не "ручна".

Богдан: у "Слузі народу" є божевільні, психічно хворі люди
Андрей Богдан
Фото: unn.com.ua

Керівник Офісу президента Андрій Богдан вважає перебільшенням чутки про його значний вплив на президента Володимира Зеленського.

Про це Богдан розповів в інтерв'ю Бі-бі-сі.

Голова ОП зазначив, що лише радить президентові, а рішення Зеленський приймає самостійно.

"Моя задача - щоб усі гілки влади працювали синхронно для досягнення певної мети. Я не можу комусь диктувати ні кадрових рішень, ні рішень тактичних, стратегічних. Цілі органам державної влади ставить президент. Я контролюю, щоб вони синхронно рухалися до досягнення цієї мети. Однак кадрові рішення, тактичне досягнення цілей, тексти інструкцій, постанов і законів розробляють відповідні органи. Я на це не маю ніякого впливу", - підкреслив Богдан.

Він також зазначив, що президентська фракція "Слуга народу" не "ручна".

"Тобто 254 людини, більшість із яких прийшли не з твого кола спілкування. Абсолютна більшість. Треба розуміти джерела формування цих списків, звідки взялися ці люди", - сказав Богдан, додавши, що частина людей прийшла у фракцію "реально із фейсбуку".

"Там є люди, які раніше на ринку продавали фрукти, там є весільні фотографи. Там різні люди. Частина нашої роботи - це формувати з них команду... Там є божевільні люди, психічно хворі. Зріз суспільства. Наука не встановила, хто така психічно здорова людина, у кожного з нас є фобії, і у вас, і у мене. Є еталон психічно здорової людини. Хтось почувається твариною - що ми можемо зробити", - додав голова Офісу президента.

Богдан також прокоментував історію з "кнопкодавством" у Раді.

"Ми всі вважаємо, що кнопкодавство - це зло. Але також ми всі вважаємо, що "хайп" щодо двох людей - один пішов у туалет і попросив товариша натиснути кнопку", - сказав він.

Нагадаємо, 20 червня Зеленський створив Офіс президента замість Адміністрації. Його очолив Богдан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram