ГоловнаПолітика

Повної амністії для бойовиків на Донбасі нинішня дипломатія не розглядає, - Пристайко

Глава МЗС заявив, що Україна не погодиться на вибори на умовах бойовиків.

Повної амністії для бойовиків на Донбасі нинішня дипломатія не розглядає, - Пристайко
Вадим Пристайко
Фото: Укринформ

Україна не погодиться на вибори на Донбасі на умовах бойовиків. Про це на спільній пресконференції заявив глава МЗС України Вадим Пристайко, передає кореспондент LB.ua.

«Ми повинні підготувати ці вибори. Щоб була домовленість про це в Мінську. Україна - єдина, вибори мають відбутися на всій території держави», - заявив міністр.

Пристайко запевнив, що вибори можливі тільки на умовах України.

«Ми ніколи не погоджувалися на вибори на умовах бойовиків. На це не погодилася попередня влада. На це не погодилися ми. Вибори можуть пройти тільки на підставі українського законодавства», - наголосив він.

Пристайко також зазначив, що «жодної повної амністії не передбачає нинішня дипломатія».

Присутній на пресконференції постійний представник Держдепу з питань України Курт Волкер додав: «Щоб вибори відбулися, необхідна ситуація безпеки. І це не має бути ситуація, коли Росія або її спільники її контролюватимуть там».

Нагадаємо, раніше глава МЗС заявив, що Україна хоче провести наступні місцеві вибори не тільки на контрольованій території, а й на окупованому Донбасі.

Чергові місцеві вибори в Україні мають відбутися восени 2020 року. При цьому, за неофіційною інформацією, розглядається можливість їх проведення у квітні 2020 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram