ГоловнаПолітика

Окупаційна влада Криму анонсувала приїзд німецьких політиків

Склад і чисельність делегації не уточнюється.

Окупаційна влада Криму анонсувала приїзд німецьких політиків
Фото: investigator.org.ua

Окупаційна влада Криму повідомила, що півострів збираються відвідати депутати Бундестагу і земельних парламентів Німеччини. Про це заявив так званий "голова комітету кримського парламенту з міжнаціональних відносин" Юрій Гемпель, передає ТАСС.

За його словами, німецькі парламентарії відвідають Крим в листопаді, щоб "ознайомитися з ситуацією на півострові".

"У нас буде делегація, у складі якої будуть чинні депутати Бундестагу і земельних парламентів. Це буде перший візит делегації в такому складі. Під час візиту очікуються зустрічі з владою Криму і громадськістю", - розповів представник окупаційної влади півострова.

Водночас він не уточнив склад делегації та її чисельність.

Іноземні політики не вперше порушують українське законодавство і відвідують окупований півострів. У лютому минулого року Крим відвідали дев'ять німецьких депутатів від партії "Альтернатива для Німеччини". Вони представляли регіональні парламенти Берліна, Бранденбурга і Рейн-Вестфалії. Чеські політики їздили до Криму в лютому та липні 2018 року.

Нагадаємо, в 2015 році Україна зобов'язала іноземців отримувати спецдозволи для поїздок до Криму у Державній міграційній службі.

У Міністерстві закордонних справ України неодноразово застерігали іноземних громадян та осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram