ГоловнаПолітика

Зеленський призначив нового голову Дніпропетровської ОДА

Дружина губернатора - громадянка Росії.

Зеленський призначив нового голову Дніпропетровської ОДА
Фото: НАШ

Президент Володимир Зеленський призначив головою Дніпропетровської обласної держадміністрації Олександра Бондаренка.

Указ №694/2019 про призначення Бондаренка був підписаний 13 вересня. Президент України представив його в суботу, 14 вересня, під час візиту в Дніпро.

"Хочу сьогодні представити нового голову Державної обласної адміністрації - дуже молода людина, Олександр Бондаренко", - сказав він.

За словами Зеленського, Бондаренку визначили "випробувальний термін" до Нового року.

Із декларації нового губернатора відомо, що зареєстрований він у Харкові, але фактично проживає в Києві. Його дружина Регіна має російське громадянство.

На Бондаренка записані дві квартири - у Харкові та Києві. Також у декларації вказано автомобіль Mazda 6 2016 року випуску.

Останнім часом Олександр Бондаренко займався бізнесом і керував кількома фірмами, доходи від яких відобразив у своїй електронної декларації. Дві фірми займалися консультуванням у питаннях торгівлі і в сфері IT. Ще дві фірми - торгові.

На своєму рахунку в банку новий губернатор зберігає 165 тис гривень, 59 тис. євро і 66 тис. доларів, ще 50 тис. доларів він зберігає готівкою.

Нагадаємо, що в 2015-2019 роках Дніпропетровську область очолював Валентин Резніченко. Після його звільнення в червні 2019 року тимчасовим виконувачем обов'язків став Дмитро Матура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram