ГоловнаПолітика

Кернеса оштрафували на 1921 гривню за неявку до суду

Суд розглядає три апеляції на закриття справи проти мера Харкова і його охоронців щодо тортур.

Кернеса оштрафували на 1921 гривню за неявку до суду
Фото: Макс Левин

Мер Харкова Геннадій Кернес повинен сплатити штраф за неявку в Київський районний суд Полтави, який розглядає три апеляції на закриття справи проти нього та двох його охоронців щодо тортур.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Кернес знову не з'явився до суду. Електронною поштою він повідомив, що підписує меморандум про модернізацію міста. Прокурор, своєю чергою, просив застосувати до нього примусовий привід та грошове стягнення за неявку в суд без поважних причин. Клопотання прокурора задоволено частково: на обвинуваченого Кернеса накладено грошове стягнення в розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб - у розмірі 1921 грн", - зазначили в суді.

Чергове засідання суду відбудеться 18 жовтня.

Нагадаємо, Кернеса і двох його охоронців звинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

Вони, за версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. Водночас Кернес особисто бив активістів.

10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив справу проти Кернеса і його охоронців - "у зв'язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення у справі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram