ГоловнаПолітика

У Латвії судитимуть найманця, який воював на Донбасі

Бойовик входив до складу диверсійно-розвідувальної групи.

У Латвії судитимуть найманця, який воював на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Відземський суд Риги 29 жовтня розгляне справу Іварса Келлійса, якого звинувачують у причетності до незаконних збройних формувань на Донбасі та участі в бойових діях.

Про це повідомляє Delfi.

Цю інформацію, не називаючи імені обвинуваченого, підтвердила представник прокуратури Уна Реке. Згідно з рішенням про передавання кримінальної справи до суду, обвинувачений пішов на схід України, щоб взяти участь у збройному конфлікті. Він приєднався до незаконного формування і увійшов до складу диверсійно-розвідувальної групи.

За даними прокуратури, чоловік брав участь у збройному конфлікті з лютого 2015 року по травень 2016 року. Того самого року він був затриманий і до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді заборони на виїзд з країни і нагляду поліції. Пізніше ці запобіжні заходи були скасовані.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що обвинуваченого звуть Іварс Келлійс. Свого часу він був президентом товариства "Igora Titova motoklubs". У 2017 році представник мотоклубу Юрій Тітов заявив, що не бачив Келлійса кілька років.

Служба державної безпеки передала в прокуратуру кілька кримінальних справ, в рамках яких жителям Латвії інкримінується участь у збройному конфлікті на сході України. Велика частина фігурантів цих справ перебуває в розшуку. СДБ вдалося затримати тільки Іварса Келлійса і уродженця Даугавпілса Артема Скрипника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram